22 Αυγ 2008

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ "ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ" ΚΑΙ ΛΑΔΙΚΟ

Η «ΠΡΟΟΔΟΣ» βρέθηκε στις παραλίες του «Αντονι Κουίν» και του «Λαδικού»

Δύο ξεχωριστοί παράδεισοι
Περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέπτονται καθημερινά μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού της Ρόδου, αυτή του Αντονι Κουίν. Οσος κόσμος έρθει στη Ρόδο θα κάνει σίγουρα ένα πέρασμα από την παραλία αυτή. Ενα τοπίο φανταστικό, με φυσική ομορφιά αξεπέραστη. Η φήμη της παραλίας έχει ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου και της Ελλάδας. Δεκάδες Ιταλοί που μίλησαν στην «Πρόοδο» γνώριζαν μέσω διαδικτύου τι θα συναντήσουν εκεί. Η επίσκεψη στο Αντονι Κουίν δικαίωσε αυτά που έβλεπαν και διάβαζαν ηλεκτρονικά.
Οι ομπρέλες είναι γεμάτες όπως και οι ξαπλώστρες που είναι πάνω στα βράχια.
Κατεβαίνοντας στην παραλία υπάρχουν πεύκα, μικρά και μεγάλα που δίνουν την απαραίτητη σκιά για τους αμέτρητους τουρίστες.
Βαδίζοντας προς την αποβάθρα, εκεί που προσεγγίζουν τα ημερόπλοια, οι ξαπλώστρες είναι γεμάτες, όπως και ο τσιμεντένιος μόλος.
Τουρίστες
Οι τουρίστες έδειχναν να απολαμβάνουν την πεντακάθαρη θάλασσα, χαλαρώνοντας με δροσιστικούς χυμούς και το καλύτερο εσπρέσσο της Ρόδου. Αυτό είπαν η κ. Μικαέλα Τζενερίνη, 24 ετών και η Φρανσέσκα Αλιμρόνι, 22 ετών, από την Βερόνα της Ιταλίας. Η Φρανσέσκα δήλωσε γοητευμένη από τη Ρόδο και την παραλία του Αντονι Κουίν. «Ερχομαι κάθε μέρα με την Μικαέλα από το Κιοτάρι. Εδώ είναι ένας παράδεισος. Φεύγουμε το βράδι, όταν πέφτει ο ήλιος. Απλά λατρεύουμε τη θάλασσα και το τοπίο. Του χρόνου θαΆ μαστε πάλι εδώ» δήλωσε ενθουσιασμένη στην «Π».
Στο αναψυκτήριο που βρίσκεται στην είσοδο του Αντονι Κουίν συναντήσαμε τη Φρασνέσκα Ριτσαρέλι, 26 ετών, τη Στεφανία Τζούντιτσι, 34 ετών και την Τέρι Κατσιαρότι, 35 ετών. Ολες τους δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαφήμισης, στον όμιλο Μπερλουσκόνι. Ζουν στο Μιλάνο. Μας είπαν: «Εδώ είναι μια πράσινη μαγεία, μια γαλάζια ηρεμία. Η ζωή μας στο Μιλάνο είναι γεμάτη άγχος. Ερχόμαστε στη Ρόδο εδώ και χρόνια. Με τις οικογένειές μας και μόνες μας. Η Ρόδος έχει τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου».
«Βαθύ μπλε»
Ακόμα μιλήσαμε με τον Ρομπέρτο Τζένγκα και τη φίλη του Μαριλένα. Είναι από τη Νάπολι της Ιταλίας και λατρεύουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ρόδου. Είπαν: «Είμαστε όρθιοι εδώ και μισή ώρα και ψάχνουμε μήπως και αδειάσει καμία ξαπλώστρα. Ηρθαμε από τη Θολό και δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ πριν βραδιάσει». Η Μαριλένα αναφωνούσε πως είναι ο πιο ωραίος κόλπος που έχει δει ποτέ. «Το νερό είναι βαθύ μπλε. Την επόμενη χρονιά θα κλείσουμε ξενοδοχείο στην περιοχή».
Στην «Πρόοδο» μίλησαν και οι Μικέλε Κομαντέκι, 27 ετών, δικαστικός υπάλληλος και η 32χρονη Ελα Σενατόρε, αρχισυντάκτρια στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «CORRIERE DE LA SERA».
Η κόρη του φύλακα κ. Μαρία, μας είπε: «Πριν από δύο χρόνια, η κ. Κάθριν Κουίν ήρθε και μας προσέβαλε. Όχι μόνο εμάς αλλά και τους λουόμενους τουρίστες, φωνάζοντας, πετάξτε έξω αυτούς (τουρίστες) από την ιδιοκτησία μου. Μάλιστα απαίτησε να λαμβάνει τις εισπράξεις από την καντίνα, και να τις στέλνουμε τα χρήματα στην Αμερική. Μήπως θέλει να της στείλουμε την καντίνα με κοντέινερ στην Αμερική; Ακόμα μας τραβολογάει στα δικαστήρια».
«Bella»
Λίγο πριν το τέλος, συναντήσαμε τον Μάρκο Τσιπριάνι 34 ετών, ηλεκτρολόγο και την σύζυγό του Αντονέλλα 26 ετών. Γοητευμένοι, μέσα σε παραλήρημα φώναζαν... «Bella Rodi»... τους άκουσε όλη η παραλία!
Εκτός από το πρόβλημα με τη στάθμευση, η «ΠΡΟΟΔΟΣ» δεν εντόπισε καμία ασχήμια. Μια πλαζ πλήρως οργανωμένη, με φιλικό πρόσωπο. Ένα μέρος που πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...