22 Αυγ 2008

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γ. Ιατρίδη και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Δωδεκανήσου κ. Σπ. Γεωργίου θα έχει στη Ρόδο την 26η Αυγούστου 2008 ο Βρετανός Πρέσβης κ. Σάιμον Γκας.
Ο τελευταίος ζήτησε συγκεκριμένα να του υποβληθεί φάκελος με προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει λόγω της ανοίκειας συμπεριφοράς των ʼγγλων τουριστών στα Μάλια, στο Κάβο και στο Λαγανά κατά το πρότυπο εκείνων που υλοποιήθηκαν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φαληράκι της Ρόδου.
Από το BBC μέχρι την «Daily Mail», τα βρετανικά ΜΜΕ κατακλύζονται, τις ημέρες αυτές, από ανταποκρίσεις, όπου περιγράφονται τα «κατορθώματα» των νεαρών συμπατριωτών τους, οι οποίοι έχουν έρθει για διακοπές στα ελληνικά νησιά, με το πακέτο «ποτό, κρουαζιέρα στα μπαρ, σεξ και λίγο θάλασσα».
Την ίδια ώρα, οι τοπικοί παράγοντες ανησυχούν για τη δυσφήμηση δημοφιλών προορισμών και για ενδεχόμενες ακυρώσεις.
Αυτό έχει ήδη συμβεί στο Λαγανά της Ζακύνθου και στα Μάλια. Στις συγκεκριμένες περιοχές βρήκαν πρόσφορο έδαφος τακτικές που έχουν πλέον απαγορευθεί στο Φαληράκι.
Μαγαζάτορες συγκεκριμένα που γεμίζουν το πορτοφόλι τους, συνεργαζόμενοι με τους Αγγλους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι οργανώνουν τις λεγόμενες «εκδρομές» στα μπαρ, με κόστος 50 ευρώ το κεφάλι. Ποτά-μπόμπες, που στοιχίζουν ελάχιστα στους κατασκευαστές τους και οδηγούν δεκάδες νέα παιδιά στα Κέντρα Υγείας, ζητώντας βοήθεια.
Ημιλιπόθυμα κορίτσια, που στέκονται στη σειρά για να πάρουν το «χάπι της επόμενης μέρας». Κοπέλες που καταγγέλλουν υποτιθέμενους (για να εισπράξουν τα λεφτά της ασφάλειας) ή πραγματικούς (από συμπατριώτες τους) βιασμούς.
Αχαλίνωτο σεξ ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους, επιδειξίες, καταγγελίες για κατανάλωση χαπιών ecstasy, ό,τι θεωρείται απαγορευμένο και ανάρμοστο έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα.
Στα Μάλια, από την αρχή της σεζόν, έχουν γίνει περισσότερες από 600 συλλήψεις. Στον Κάβο της Κέρκυρας, εκτός από καθημερινά παρατράγουδα, δεν έχουν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια.
Ταξιδιωτικά πρακτορεία της Βρετανίας, μεταφέρουν κάθε χρόνο αγεληδόν, με προνομιακά πακέτα διακοπών, εκατοντάδες χιλιάδες θερμοκέφαλους Βρετανούς στην Ελλάδα τάζοντάς τους ένα «άγριο καλοκαίρι».
Η εν λόγω μπίζνα βέβαια δεν λαμβάνει χώρα απλώς επειδή έτσι «κάπνισε» σε κάποιους επιτήδειους εμπόρους από τη μακρινή Γηραιά Αλβιώνα. Αντιθέτως, φέρει ελληνικότατη σφραγίδα. Τον περασμένο Φλεβάρη οι δήμαρχοι Καλλιθέας Ρόδου, Μαλίων Ηρακλείου Κρήτης, Ηρακλειδών Κω, Λευκιμμαίων Κέρκυρας και Λαγανά Ζακύνθου συναντήθηκαν στον Λαγανά, τα έβαλαν κάτω, τα συζήτησαν και είπαν ουσιαστικά ναι στον επονομαζόμενο νεανικό «εκτονωνικό τουρισμό» από τη μία, όχι στους «χουλιγκανισμούς» που τον συνοδεύουν από την άλλη.
Στη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης υποτίθεται πως αποφασίστηκε και μια σειρά μέτρων ενάντια στις ακρότητες τα οποία, ως φαίνεται, στην πορεία ξεχάστηκαν. Εν συνεχεία, οι 5 δήμαρχοι μετέβησαν στην Αθήνα, στην πρεσβεία της Βρετανίας όπου είχαν επαφές με εκπροσώπους βρετανικών τουριστικών οργανισμών.
Σήμερα, 6 μήνες μετά, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η εκτόνωση «δίνει και παίρνει» στα παραπάνω τουριστικά θέρετρα συνοδευόμενη αδιαλείπτως από πάσης φύσεως χουλιγκανισμούς, ενώ οι Αγγλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες φροντίζουν να τη διαφημίζουν πίσω στην πατρίδα τους με τρόπο γλαφυρότατο.
Σε αυτά τα «εκτονωτικά» πλαίσια λοιπόν, «πρώτο και καλύτερο» το Club 18-30, γνωστό για την εμπλοκή 5 υπαλλήλων του σε ανοιχτό διαγωνισμό στοματικού έρωτα σε παραλία του Κάβου το 2003, κάνει λόγο για «νυχτερινή παραφροσύνη» στον Λαγανά συνεπικουρούμενη από «φθηνά κοκτέιλ», «τρελούς μπάρμεν» και «γαβάθες γεμάτες αλκοόλ».
Προωθεί τα Μάλια ως «επίκεντρο της διασκέδασης», φημισμένο για τα «εντυπωσιακά κλαμπ, τα πάρτι αφρού και τα 24ωρα μπαρ του», τον Κάβο ως προορισμό με «εκατοντάδες pubs για κάθε γούστο», την Καρδάμαινα ως χώρο διεξαγωγής «ζωηρών, ασταμάτητων πάρτι» και το Φαληράκι ως μέρος με «έντονη νυχτερινή ζωή».
Η εταιρεία Jet2 παρουσιάζει τον Κάβο ως «το νούμερο ένα πάρτι προορισμό της Κέρκυρας», ένα θέρετρο όπου «η μπίρα είναι φθηνή και τα πάρτι διαρκούν μέχρι πρωίας», τα Μάλια ως περιοχή «συνώνυμη με τη διασκέδαση» και το Φαληράκι ως μέρος που ενδείκνυται για «άγριες νύχτες έξω».
Το πρακτορείο Barrhead Travel, προμοτάρει τα Μάλια ως τόπο αγαπητό σε «σαματατζήδες νεαρούς Βρετανούς», το Φαληράκι ως προορισμό θορυβώδη και τον Κάβο ως το πιο «in» μέρος για όλους όσοι επιθυμούν να διασκεδάσουν.
Κι αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε η ιστοσελίδα του Club18-30 στο Facebook «αφηγείται» με τον γλαφυρότερο τρόπο μακροσκελείς ιστορίες θερινής ακολασίας. Εκεί, οι ασυγκράτητοι πελάτες του πρακτορείου διατυμπανίζουν τα καλοκαιρινά τους κατορθώματα στα ελληνικά νησιά έχοντας ανεβάσει 359 αποκαλυπτικές φωτογραφίες, οι οποίες... μιλούν από μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...