14 Οκτ 2008

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΝΗ









Τα αποσπάσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι στον διάλογο για τα λύματα που καταλήγουν στην περιοχή Εξινη. Σε εκείνο το σημείο (γύρω στα μεσάνυχτα) έλειπαν ο δήμαρχος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Ο Τάσος Αναστασάς κατέθεσε πόρισμα ελέγχου που έκανε το υγειονομικό τμήμα της Νομαρχίας και σύμφωνα με το οποίο βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λυμάτων στο ρέμα της Εξινης. Αυτό αποδεικνύει όσα γνωρίζουμε όλοι μας. Οτι πολλοί δημότες Καλυθιών ρίχνουν τους βόθρους τους στο ποτάμι. Ο Αναστασάς κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδυναμία και άφησε αιχμές για προσπάθεια "στημένου" ελέγχου.
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσαλίκης τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το χωριό εδώ και 50 χρόνια και θα λυθεί μόνο με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού. Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε γνωστοποιήσει ότι οι πρώτες δοκιμές του αποχετευτικού θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ακρως ντροπιαστο για την κοινωνια μας να ασχολουνται ολοι με κλειστα και γηπεδα τενις αντι για την υγεια μας.
ΚΑΝΕΙΣ δηλαδη δεν εχει αποψη για τα λυματα που περνανε απο την πλατεια και καταληγουν στην εξινη?
ΝΡΤΟΠΗ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε μην λες κανείς. Η αντιπολίτευση το έχει αναδείξει στο δημοτικό συμβούλιο, προκάλεσε την εκτέλεση ελέγχων, ενώ έκανε και καταγγελία στον εισαγγελέα.

Και το blog αλλά και η εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ παλιότερα το έχουν αναδείξει το πρόβλημα.

Εχω όμως την αίσθηση ότι έπρεπε και οι κάτοικοι που θίγονται από αυτή την κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια να αντιδράσουν δυναμικά με κινητοποιήσεις, καταλήψεις, κλείσιμο δρόμων και μηνύσεις.

Και το κλειστό δεν έχει σχέση με το θέμα. Είναι άλλο έργο που πρέπει να γίνει.

Τάσος

Ανώνυμος είπε...

ολα αυτα που λες τα ξερω αλλα απο εχθες που εχεις κανει τις αναρτησεις δεν εχει ασχοληθει με τα λυματα αλλα με ολα τα αλλα.
δεν τους νοιαζει η υγεια?
μονο τα γιουσουφακια του ενδιαφερουν?

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...