14 Οκτ 2008

ΔΩΡΕΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Δύο επιχειρηματίες από την περιοχή μας έδειξαν ότι η ευαισθησία για το περιβάλλον πρέπει να είναι για όλους πρώτη προτεραιότητα.
Στα πλαίσια των εγκαινίων του πάρκου της οδού Δημοκρατίας, γνωστού πλέον ως Passaggio το οποίο διαχειρίζονται τα μέλη της οικογένειας ΛΕΒΕΝΤΗ (πιτσαρίες), o νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συμμετείχε την Κυριακή στο δημοφιλές, από την επιτυχία του στην τηλεόραση, παιχνίδι DEAL παρέα με τον γνωστό παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο. Στόχος του παιχνιδιού, αλλά και της συμμετοχής του κ. Μαχαιρίδη ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αναδάσωσης μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει στην Αφοι Λεβέντη Ο.Ε. την εταιρεία που ανέλαβε την λειτουργία του πάρκου μετά από σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΡΟΔΩΝ Α.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, η Αφοι Λεβέντη Ο.Ε. στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της αποφάσισε αντί της διοργάνωσης μιας “φανταχτερής” εκδήλωσης εγκαινίων που θα περιελάμβανε π.χ. την μετάκληση από την Αθήνα ενός γνωστού μουσικού σχήματος να διαθέσει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με στόχο να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των δασών του τόπου μας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Ο κ. Νομάρχης διεκδίκησε, για λογαριασμό της Νομαρχίας, από τον Χρήστο Φερεντίνο, το ποσό των 7000 ευρώ που προσέφερε η Αφοι Λεβέντη. Όπως δήλωσαν ο Γιώργος και ο Βασίλης Λεβέντης “Επιθυμία της εταιρείας είναι το ποσό αυτό να χρησιμοποιηθεί για την αγορά δενδρυλλίων που θα αξιοποιηθούν στην πρώτη αναδάσωση στις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Νότιας Ρόδου. Ταυτόχρονα η εταιρεία μας θα συμβάλλει προς αυτό το σκοπό και με μια σειρά άλλων δράσεων που θα στοχεύουν κυρίως στην ευαισθητοποίηση των πελατών της επιχείρησης αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης στο θέμα της αναδάσωσης αλλά και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος”.
Σύμφωνα με την εταιρεία η συνολική επένδυση για την ανακαίνιση του πάρκου ανήλθε σε 490.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 270.000 ευρώ αφορούν κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες στο κοινό χωρίς την υποχρέωση κατανάλωσης από το αναψυκτήριο της επιχείρησης.
Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι η Αφοί Λεβέντη υπερκάλυψε όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις που τέθηκαν από τη ΡΟΔΩΝ Α.Ε. (οι οποίες αφορούσαν κυρίως τη εγκατάσταση συμπλέγματος παιχνιδιών αλλά και πίστας skateboard) αφού για παράδειγμα χρησιμοποιήθηκαν παιχνίδια της παγκοσμίου φήμης Φινλανδικής εταιρείας Lappset η οποία φημίζεται για την ασφάλεια, το περιβαλλοντικό προσανατολισμό της, αλλά και την ποιότητα των υλικών της έχοντας πιστοποιηθεί με ISO 9001. H ίδια αφοσίωση στην ποιότητα και την αισθητική υπήρξε και στην περίπτωση των επίπλων, αφού για παράδειγμα εγκαταστάθηκαν καρέκλες και καναπέδες των σχεδιαστών Ron Arad και Ross Lovegrove που δημιουργήθηκαν για λογαριασμό της φημισμένης ιταλικής εταιρείας επίπλων Moroso.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστη ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου και η Κα Ρένα Μαντικού οι οποίοιπαρέλαβαν και επίσημα την παιδική χαρά η οποία και αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Δήμου Ροδίων.
Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του πάρκου έγινε από επιστήμονα που ζει και δραστηριοποιείται στις Καλυθιές.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...