17 Οκτ 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ





Την επίσκεψη μαθητών από το δημοτικό και το γυμνάσιο δέχθηκε σήμερα (αλλά και τις προηγούμενες ημέρες) το δημαρχείο στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ετυχε και παρακολούθησα το διάλογο που είχαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου με τον αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Ρηνιού. Με απλά ερωτήματα οι μαθητές ανάγκασαν τον έμπειρο πόλιτικό να παραδεχθεί λάθη και καθυστερήσεις, αλλά και να ρίξει ευθύνες στην κεντρική εξουσία.
Οι μαθητές ρώτησαν γιατί χαλάνε συνεχώς οι δρόμοι, γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια από και προς τα σχολεία, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα ανακύκλωσης, γιατί ταλαιπωρούνται με τα λεωφορεία κάθε πρωί, γιατί δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και άλλα πολλά.

Υ.Γ. Μαθήτρια από την Ψίνθο ζήτησε εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να ξυπνάει στις 6.30 για να παίρνει το λεωφορείο στις 7.15 και τελικά να φτάνει στις Καλυθιές 45 λεπτά πριν ξεκινήσει το μάθημα ("οι μαθητές έχουν πρόγραμμα σαν να είναι οικοδόμοι" ήταν το σχόλιο των καθηγητών). Ο κ. Ρηνιού στα επίμονα ερωτήματά της είπε "θα ασχοληθούμε σήμερα με το θέμα". Το θέμα είναι γιατί δεν ασχοληθήκατε νωρίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...