31 Μαρ 2014

ΚΑΛΥΘΕΝΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ







Με απολογισμό δύο χρυσά μετάλλια για τον Σταυρό Καλυθιών και ένα ασημένιο για Καλυθενό αθλητή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο κλειστό γυμναστήριο Φαληρακίου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Νέων.
Στην κατηγορία 60 κιλών η "καλυθενή" μονομαχία του Στάθη Αντωνά (Σταυρός Καλυθιών) με τον Σπύρο Μπασουκέα-Καβουσανάκη ολοκληρώθηκε με νικητή τον πρώτο. Ο Στάθης Αντωνάς μετά από σκληρή μονομαχία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αποθεώθηκε. Ο Μπασουκέας περιορίστηκε στην 2η τιμητική θέση και κέρδισε επίσης χειροκρότημα από τους θεατές.
Μετά την λήξη του τελικού ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως η νίκη του Στάθη ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο ξάδελφό του Κωνσταντίνο Αντωνά!
Στον τελικό των 64 κιλών ο Αλεξ Φάρελ-Χατζηδιάκος επικράτησε του αντιπάλου του και επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο εν μέσω αποθέωσης.
Οι "χρυσοί" πρωταθλητές Αντωνάς και Φάρελ-Χατζηδιάκος εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα νέων που θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων στην Βουλγαρία. Πλέον ο δρόμος για μεγάλες διακρίσεις και συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις έχει ανοίξει διάπλατα.Ο προπονητής του Σταυρού Καλυθιών Μπάμπης Στατιού έχει κάνει τα τελευταία χρόνια καταπληκτική δουλειά στο μικρό γυμναστήριο πίσω από το μοναστήρι του Προφήτη Αμμώς. Οι Καλυθιές αποκτούν παράδοση στην πυγμαχία και είναι σίγουρο πως οι διακρίσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλές.
* Λόγω έντασης και συγκίνησης η γιαγιά του αθλητή Σπύρου Μπασουκέα-Καβουσανάκη υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο στις εξέδρες και λιποθύμησε. Η άμεση παρέμβαση του ιατρού των αγώνων και των εθελοντών σαμαρειτών την βοήθησαν να ανακτήσει τις αισθήσεις της διώχνοντας την αγωνία που κυρίευσε για 10' τους θεατές στο νέο κλειστό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...