31 Οκτ 2008

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Μόλις 35 επιχειρηματίες έδωσαν το παρών στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.
Αρχικά παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικών κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας www.faliraki.travel με το οποίο οι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν απευθείας κρατήσεις στα καταλλύμματα. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας θα εισπράττουν ποσοστό 10% κάτι που ουσιαστικά θα μετατρέψει τον σύλλογο και τους συνεργάτες του σε "πράκτορες".
Η συμμετοχή στο σύστημα κρατήσεων θα είναι δωρεάν με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές και να πληρώνεται η προμήθεια του 10%. Βέβαια για να εφαρμοστεί στην πράξη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα όπως λογιστικά, προσφορά και αεροπορικών εισιτηρίων κτλ. Ενα παρόμοια σύστημα λειτουργεί στην Κρήτη μέσω της ιστοσελίδας www.go2crete.con.
Χθες οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει άμεσα να τακτοποιήσουν τις εκκρεμμότητες με τις άδειες των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού από την επόμενη χρονιά ο ΕΟΤ θα προχωράει σε σφράγισμά τους.
Μεταξύ των άλλων χθες ειπώθηκε ότι πρέπει να καθιερωθεί ενιαία τιμολογιακή πολιτική απέναντι στους πράκτορες, αλλά και να εξεταστεί στο ενδεχόμενο συνεργασίας μονάδων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή ώστε να μπορέσουν τα μικρά καταλύμματα να επιωβιώσουν στον ανταγωνισμό με τα πολυάστερα ξενοδοχεία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ HOTELS & RENT STUDIO EINAI ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...