31 Οκτ 2008

Ο ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ






Παγκόσμια διάκριση διεκδικεί ισάξια, με ένα εξαιρετικό περίπτερο, από την Επιτροπή Ελβετικών Βραβείων Τουρισμού (Swiss Tourism Awards), στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης “Ι Viaggiatori”, που ξεκίνησε χθες στο Λουγκάνο Ελβετίας το νησί της Ρόδου.
Το Λουγκάνο της Ελβετίας αποτελεί από χθες το κέντρο του παγκόσμιου τουρισμού. Για τέσσερις μέρες, έως την 2α Νοεμβρίου 2008 η Διεθνής Τουριστική Εκθεση “I Viaggiatori”, με τη συμμετοχή 48 χωρών αναμένεται να προσελκύσει την “αφρόκρεμα” της τουριστικής βιομηχανίας. Αυτή τη χρονιά, περισσότερες από πεντακόσιες Τουριστικές επιχειρήσεις και 800 παράγοντες συγκεντρώθηκαν στην Ελβετική πόλη.
Η Ρόδος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γ. Ιατρίδη ο οποίος έχει αναλάβει και φέτος το κόστος της μίσθωσης του χώρου του περιπτέρου του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Στο αναβαθμισμένο και με ιδιαίτερη προσοχή σχεδιασμένο περίπτερο της Ρόδου διατίθενται από την αποστολή του ΠΡΟΤΟΥΡ χάρτες, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό (DVD), διαφημιστικά φυλλάδια και λοιπά έντυπα ενημέρωσης. Το περίπτερο αποτελεί αντίγραφο του πολιτιστικού μνημείου της Καλλιθέας και έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια. Οι καμάρες και το άγαλμα του έρωτα αποτελούν στοιχεία που μεταφέρουν στους επισκέπτες όσα θα αντικρύσουν όταν επισκεφτούν την περιοχή μας.
Η συμμετοχή της Ρόδου στην έκθεση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να προβληθεί το νησί τουριστικά και εμπορικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο χθες πάνω από 55.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου, το φυσικό κάλλος της, αλλά και την οργανωμένη τουριστική υποδομή που διαθέτει.
Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 48 χώρες από όλο τον κόσμο όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κούβα, Νησιά της Καραϊβικής, Τυνησία, Κύπρος, Τουρκία, Συρία, Ρουμανία, Τσεχία και άλλες.
Από την Ελλάδα οι επίσημες συμμετοχές είναι δεκατρείς και συγκεκριμένα: Ναύπλιο, Πάτρα, Ρόδος, Μύκονος, Πάρος, Υδρα, Δήμος Σικυώνων, Σίφνος, Ζάκυνθος, Πάργα, Δήμος Αιανίων, Μεσσηνία και Σάμος
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης συναντήθηκε στο μεταξύ χθες με τον Διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου κ Μιχάλη Τερζίμπαση στο περίπτερο της Ρόδου. Ο κ Τερζίμπασης διαβεβαίωσε τον κ. Ιατρίδη ότι η Ρόδος βρίσκεται σε υψηλή θέση μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν οι βόρειοι Ιταλοί ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει τη Ρόδο σε πρόγραμμα δράσεων που προγραμματίζει ο ΕΟΤ στο Μιλάνο αλλά και στο σχέδιο τουριστικής προβολής που προετοιμάζει για το θέρος του 2009.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΣΤΙΧΑΚΙ Ο ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ(ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος μας κάνει και προωθεί δράσεις που αφορούν αποκλειστικά τους μεγαλοξενοδόχους. τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τα έχει... γραμμένα. Και πέρσι πήγε στην Ελβετία και φέτος πήγε... Λες και θα έρθουν οι Ελβετοί να γεμίσουν τα δωμάτιά μας. Ασχημα θα ήταν να πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και στην έκθεση φιλοξένια μπας και δούμε κανέναν έλληνα τουρίστα. Ας έκανε ένα τέτοιο περίπτερο στη Θεσσαλονίκη.
Συνέχεια λέει ότι τα δωμάτια είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Μόνο που αντί να φροντίζει για τη ροχακοκκαλιά σπεύδει να... γεμίσει την... κοιλιά, δηλαδή τους μεγαλοξενοδόχους.
Αξιος, ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια σαν ένας από εμάς και τώρα έγινε ένας από αυτούς...
Ο δήμαρχός μας άλλαξε στρατόπεδο.
Καληνύχτα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ εάν νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω στην προσπάθεια σας, στείλτε μου τις ανακοινώσεις σας η ότι άλλο υλικό εσείς θέλετε για να το δημοσιεύσω στο ιστολογιο μου.

Σας ευχαριστώ,

ΡΟΔΟΣυλλέκτης
http://rokar-rokar.blogspot.com
E-Mail: r.telxinas@yahoo.gr, και rokar@freemail.gr

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΣΙΧΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΒΡΗΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΗΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΧΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΤΑΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Φοβεροί πελάτες οι Ιταλοί, 20 ημέρες τον χρόνο... Τα κονομήσαμε

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσετε απο τον βαθύ σας ύπνο? Περασμένα μεγαλεία.....Ο κόσμος έχει παρει τούμπες κι εσεις μοιρολογάτε πάνω στα αποκαίδια των χρυσών αγελάδων της δεκαετίας 80-90.
Εκατο Ιατριδηδες και διακόσιοι Κωστηδες δεν προκειτε να ξαναφουσκωσουν τις σακκουλες σκουπιδιών με τα πεντοχιλιαρα ,
αλλα ούτε τα κλειδιά των ΄΄δωματιων΄΄ κρεμασμενα στις λεμονιες και δεμενα με το ττέλι.
Οσο πιο γρηγορα τα καταλαβουμε ,τοσο καλύτερα για όλους.Και κυρίως για όσους ασχολουνται σοβαρα με τον Τουρισμό.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...