11 Νοε 2008

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

Προθεσμία έως τις 30 Απριλίου 2009 θα έχουν όσοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τη λειτουργική τακτοποίηση των κολυμβητικών τους δεξαμενών, την οποία συνυπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος και Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος.

Την πρωτοβουλία για την προώθηση της εν λόγω ρύθμισης είχε αναλάβει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έπειτα από σχετικά αιτήματα των τουριστικών και ξενοδοχειακών φορέων της χώρας.

Η ρύθμιση με νομοθετικό τρόπο κρίθηκε απαραίτητη καθώς πολύ μεγάλος αριθμός κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στη χορήγηση αδείας των κολυμβητικών δεξαμενών, που περιλαμβάνονται στις εγκαταστάσεις τους και οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του καθεστώτος και την ασάφεια των σχετικών διατάξεων που αφορούσαν τις προϋποθέσεις κατασκευής τους τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που δημοσιοποίησε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» η άδεια λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών έχει 7ετή διάρκεια από 5 έτη που ήταν παλαιότερα και θα δίνεται κατόπιν αιτήσεως υπό μία σειρά προϋποθέσεων στους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν νόμιμο σήμα λειτουργίας. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι οι κολυμβητικές δεξαμενές να έχουν κατασκευασθεί επί εδάφους εντός του περιβάλλοντος του τουριστικού καταλύματος ακάλυπτου χώρου. Επίσης, για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στις κολυμβητικές δεξαμενές υποβάλλεται στην αρμόδια κατά τόπο Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του ΕΟΤ σειρά δικαιολογητικών. Η άδεια χορηγείται από την παραπάνω υπηρεσία εντός προθεσμίας 1 μηνός από την υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών. Σε περίπτωση ελλείψεων η ως άνω προθεσμία αρχίζει από τη συμπλήρωση του φακέλου. Την 30/4/2009 όσες κολυμβητικές δεξαμενές δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας, θα σφραγίζονται άμεσα και θα επιβάλλονται όλες οι εκτός διατάξεων προβλεπόμενες κυρώσεις.
Στην περιοχή μας οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο τοπικό γραφείο του ΕΟΤ, ενώ περισσότερες πληροφορίες και όλα τα απαραίτητα έγγραφα δίνονται από το γραφείο του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...