9 Νοε 2008

ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ



Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επιθεώρησε στο... πόδι (στάση 3 λεπτών) τα έργα που πραγματοποιούνται στην εθνική οδό, στο ύψος της στροφής για Λαδικό.
Αμέσως μετά δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ομιλία (που προφανώς ήταν έτοιμη αλλά δεν διαβάστηκε δημόσια...):

«Με ικανοποίηση επισκεπτόμαστε σήμερα το έργο για τη λειτουργική βελτίωση της Εθνικής Οδού Ρόδου – Φαληρακίου. Ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού. Πρόκειται για ένα ακόμη αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια, ύψους 3,5 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2004 και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δώσει νέα δυναμική και προοπτική στον τομέα των χερσαίων μεταφορών, καθώς και της τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου.
Το έργο καλύπτει τα διοικητικά όρια του Δήμου Καλλιθέας (τμήμα από διασταύρωση προς Κοσκινού έως διασταύρωση προς Λαδικό) και περιλαμβάνει:
Την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και πεζοδρομίων, όπου δεν υπάρχουν, στην αστική περιοχή του Φαληρακίου.
Τη διαμόρφωση και σηματοδότηση τριών κόμβων.
Τη διαπλάτυνση του δρόμου από τον κόμβο στην περιοχή Πλάτανος έως τον κόμβο προς Λαδικό.
Εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθώς και κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων πεζών.
Και η λειτουργική βελτίωση της Εθνικής Οδού Ρόδου- Φαληρακίου καταδεικνύει ότι εργασθήκαμε ήδη από την προηγούμενη θητεία μας με στρατηγική και στόχο, έτσι ώστε, τόσο οι κοινοτικοί όσο και οι εθνικοί πόροι, να «πιάσουν τόπο» σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και, ειδικότερα, την ενδυνάμωση του τουρισμού του νησιού. Γιατί δυναμικός τουρισμός, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αναβαθμισμένες υποδομές, σημαίνει ισχυρή οικονομία, και, άρα, σε μία χώρα με έντονα νησιωτικά χαρακτηριστικά, όπως η Χώρα μας σημαίνει ισχυρή Ελλάδα».



Στις φωτογραφίες το αποφρακτικό μηχάνημα που ανήκει από κοινού στους δήμους Ιαλυσού και Καλλιθέας και το μικρό πυροσβεστικό που παραχώρησε στο δήμο Καλλιθέας η εταιρεία LUIS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωβαίο γιατί καμαρώνεις;

Ανώνυμος είπε...

o koveos giati kamaroni eki mipos tha to hiristi aytos ?i ine agora dikitou?????

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...