9 Νοε 2008

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ 5-1



Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το χθεσινό ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων του χωριού μας. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Ερμής και σε ρόλο κομπάρσου ο Απόλλων. Το τελικό 5-1 υπέρ του Ερμή αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης που διεξήχθη υπό το φως των προβολέων παρουσία περίπου 500 φιλάθλων (θα ήταν περισσότεροι αν δεν υπάρχαν την ίδια ώρα δύο γάμοι).
Αγωνιστικά η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική αφού ο Ερμής ήταν σαφώς ανώτερος και στα 90' της αναμέτρησης και έχασε πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Οι παίκτες του Ερμή είχαν πάθος και σωστή λειτουργία, στοιχεία που απουσίαζαν εντελώς από τον Απόλλωνα. Μόνο οι φωνές των Χατζηνικόλα και Βιτσέντζου θύμιζαν την άλλοτε ισχυρή ομάδα. Ο Απόλλων ήταν αγωνιστικό "πτώμα" και ο Ερμής βρήκε την ευκαιρία να "μαγαρίσει" τη μνήμη του.
Ο Ερμής είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και "κρυφοβλέπει" το όνειρο της ανόδου.
Ο Απόλλων παραμένει "βυθισμένος" στην πρότελευταία θέση και χρειάζεται ένα θαύμα για να μην υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην μεγάλη του ιστορία.
Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο των Καλυθιών συνοψίζεται στην φράση "πέθανε ο βασιλιάς, ζήτω ο νέος βασιλιάς".
Η ατμόσφαιρα μέχρι το 75ο ήταν πολύ καλή, χωρίς ακρότητες, αλλά τα πράγματα χάλασαν στο φινάλε όταν ακούστηκαν αχρείαστες εκφράσεις από παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους.
Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα και γλιτώσαμε το ρεζιλίκι.
Τα γκολ του Ερμή πέτυχαν οι Γιαννόπουλος, Βασιλόπουλος (από 2) και Στέργος Σταυρής, ενώ για τον Απόλλωνα μείωσε σε 4-1 ο Κιάρι.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Οι παίκτες του Ερμή πανηγυρίζουν και αυτοί του Απόλλωνα κοιτούν θλιμμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...