25 Ιουν 2012

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ







Σε μία τελετή με πολύ συγκίνηση το βράδυ της Κυριακής έγιναν τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου του ΦΑΡΟΥ που δημιουργήθηκε στο παλαιό ελαιουργείο της οικογένειας Χατζηδιάκου.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτας στο Εντμοντον του Καναδά Μιχάλης Χατζηνικόλας (ή Μίχαλος του Παγωνιού όπως είναι γνωστός στις Καλυθιές) που τιμήθηκε για την προσφορά του στη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης των Καλυθιών.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ τίμησε τις οικογένειες που προσέφεραν αφιλοκερδώς παλιά αντικείμενα και βοήθησαν στη δημιουργία του λαογραφικού μουσείου.
Ο πρώην πρόεδρος του ΦΑΡΟΥ Αποστόλης Πολίτης συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ και ομολόγησε πως "η νέα διοίκηση έχει ξεπεράσει τις παλιές".
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κ. Σταυρής εξήρε την εθελοντική προσπάθεια του ΦΑΡΟΥ και των υπόλοιπων συλλόγων του χωριού και σημείωσε πως "ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το χωριό μας πρέπει να είναι ζωντανό και να έχουμε πάντα τις Καλυθιές σε πρώτη προτεραιότητα".
Τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί ποιες ώρες θα είναι επισκέψιμο το λαογραφικό μουσείο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μόνο ο φαρος κάνει εργα στο χωριό

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...