5 Φεβ 2014

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥ ΤΡΑΟΥΝΟΥ



Επικίνδυνη είναι η πρόσβαση στην παραλία Τραουνού μετά την καταστροφή μέρους του δρόμου από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο δρόμος παρασύρθηκε από νερά που έρχονται με ένταση από την περιοχή απέναντι από το πρώην κάμπινγκ και καταλήγουν στον ποταμό που βρίσκεται παράλληλα στον άξονα.
Τα τελευταία χρόνια από την περιοχή απέναντι από το πρώην κάμπινγκ κατεβαίνουν περισσότερα νερά προς τη θάλασσα Τραουνού με αποτέλεσμα το μικρό γεφυράκι που υπήρχε να μην μπορεί να τα απορροφήσει και τελικά να δημιουργούνται καταστροφές στις υποδομές.
Είναι εμφανή η διαπλάτυνση του μικρού ποταμού δίπλα στον δρόμο και αν συνεχιστεί το φαινόμενο θα υπάρξει "συνένωση" με τον ποταμό Ποτός που καταλήγει στην παραλία Τραουνού μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες νερού.
Την τελευταία δεκαετία αρκετά σπίτια κατασκευάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να μην απορροφάται από τη γη και να ψάχνει διέξοδο στη θάλασσα. Επίσης μπαζώθηκαν μικρά ρέματα που βοηθούσαν στην ομαλή κάθοδο των νερών της βροχής.
Οταν γίνουν παρεμβάσεις θα πρέπει να προβλεφθούν τα νέα δεδομένα και οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού που περνάνε από το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.
Πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και όπως φαίνεται τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι καταστροφές δεν λύνονται με ρίψεις μπαζών όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Τα μπάζα με την πρώτη βροχή θα παρασυρθούν στη θάλασσα.
Χρειάζονται μόνιμα μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα.
Χρειάζεται πολιτική απόφαση και χρήματα.
Να σημειωθεί ότι συνεργείο ιδιώτη εργολάβου ξεκίνησε παρεμβάσεις στο σημείο του ποταμού Ποτού που σημειώθηκαν ζημιές στα πλαϊνά στηρίγματα με πέτρες που είχαν τοποθετηθεί μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 2010. 

1 σχόλιο:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ είπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ.ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΑΙ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ,ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο65 ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ Ή ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ''.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο65

Μίσθωση χώρου 50 στρεμμάτων από Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Καλυθιών Ρόδου.
Η συνεδρίαση άρχισε υπό την προεδρία του κ.Δημητρίου Τσιμενίδη,προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος συμβούλου όστις προτείνει τη μίσθωση έκτασης 50 στρεμμάτων από εκκλησία των Καλυθιών η οποία θα χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια μονοετών φυτών,λαχανικών,κηπευτικών καθώς επίσης για την εκτροφή πουλερικών,κουνελιών,προβάτων χοίρων και κάποιων άλλων ζώων τα οποία θα μπορούμενα διαθέσουμε σε κατοίκους τησ περιοχής καθ'ότι θα πρόκειται για ελληνικές και βελτιωμένες ράτσες.Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η πατρίδα μας με ηθικά,κοινωνικά και οικονομικά προβλήματαμεγάλη ποσότητα των παραπάνω(λαχανικών,ζώων κλπ.)θα χρησιμοποιηθεί για τη σίτιση απόρων οικογενειών και φοιτητών που δεν δικαιούνται σίτιση από το Δημόσιο καθ'ότι η εταιρεία μας θα προβεί στην ίδρυση μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία <> για το σκοπό αυτό.Με την εκτροφή των ζώων θα δώσουμε το παράδειγμα και το κίνητρο της οικοσιτίας σε όσους κατοίκους των Καλυθιών ενδιαφέρονται.Επίσης ,το προσωπικό που θα απασχοληθεί θα είναι κατ'επάγγελμα γεωργοί,κτηνοτρόφοι και γεωπόνοι και θα προτιμηθούν κατά προτεραιότητα κάτοικοι του δήμου Καλυθιών.

Δεδομένου ότι δεν υπαρχει άλλο θέμα για συζήτηση,ο πρόεδρος κηρύσσει τη λήξη της συνεδρίασης.

Το παρόν αναγνωσθέν και βεβαιωθέν ως έπεται.

Τα στοιχεία της εταιρείας μας είναι: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΕ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΝΟΜΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΝΤΟΥ 19, Β ΚΤΕΟ ΤΗΛ. 2310753267-753781-753782 FAX. 2310753780
ΥΠΟΚ. ΑΘΗΝΩΝ: ΟΡΦΕΩΣ 201-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛ. 2103452526 FAX. 2103452528
ΥΠΟΚ. ΡΟΔΟΥ: 17ο ΧΛΜ ΛΕΩΦ. ΛΙΝΔΟΥ ΤΗΛ. 2241086326-86418-86620 FAX. 2241086621
e-mail: info@tsimenidis.gr

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...