5 Φεβ 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ









Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης έχουν σημειωθεί στον δρόμο που οδηγεί προς την παραλία Αντονι Κουίν. Οι τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν εξαιτίας του "άγριου" χειμώνα και του σαθρού εδάφους στην πλαγιά του βουνού. Σχεδόν κάθε χρόνο σημειώνονται στο συγκεκριμένο σημείο κατολισθήσεις αλλά φέτος οι βράχοι που έπεσαν στον δρόμο ζυγίζουν πολλούς τόνους και θα είναι δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσής τους.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι από τους περισσότερο επικίνδυνους στο νησί αφού από την μία πλευρά κρέμονται στον αέρα μεγάλοι βράχοι και από την άλλη πλευρά υπάρχει γκρεμός, χωρίς προστατευτικές μπάρες, με κατάληξη τη θάλασσα και τα βράχια.
Οι τοπικές αρχές γνωρίζουν τα προβλήματα αλλά όλα αυτά τα χρόνια αρκούνται στις... προσευχές και στα κέφια του Υψίστου.
Αργά η γρήγορα οι κατολισθήσεις θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες που θα δυσφημίσουν και τον τουρισμό αφού η παραλία Αντονι Κουίν δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
 Η άγρια ομορφιά της προσελκύει τους τουρίστες αλλά θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να μην αποτελέσει αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές ή να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρόδος είναι σεισμογενής περιοχή και ο εγκέλαδος δεν κάνει την "επίθεσή" του μόνο τους μήνες του χειμώνα όπως συνέβη στο νησί της Κεφαλλονιάς.
Κατολισθήσεις μικρότερης έκτασης έχουν καταγραφεί και κατά μήκος της παραλίας Αντονι Κούιν, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε κοντινούς δρόμους όπως από Ανω Κάμπο προς Προφήτη Αμμώ, άνοδο προς Προφήτη Ηλία, πρόσβαση στην παραλία Γυμνιστών και άνοδος προς το Αστεροσκοπείο Μανώλακα.
Ο φετινός χειμώνας έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής μας και θα χρειαστούν πολλά λεφτά και πολλές εργατοώρες για να μπορέσει να είναι ασφαλείς οι διακοπές των τουριστών που θα μας επιλέξουν το προσεχές καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου έχει εγκριθεί κονδύλι 1 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών στους δρόμους της περιοχής και τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...