31 Μαΐ 2014

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ






Πέντε πανοραμικές φωτογραφίες από την πλαγιά του Προφήτη Ηλία αποτυπώνουν το μέγεθος της κατολίσθησης στην παραλία Αντονι Κουίν που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και θορύβησε όλους τους κατοίκους του νησιού. Από ψηλά φαίνεται ότι ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων είναι υπαρκτός. Η Ρόδος γλίτωσε την παγκόσμια δυσφήμηση από καθαρή τύχη επειδή η  κατολίσθηση σημειώθηκε βραδινές ώρες όταν η δημοφιλής παραλία ήταν άδεια από τουρίστες και επαγγελματίες.  
“Ενημερώθηκα από τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου για το συμβάν. Επισκέφθηκα μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών την παραλία “Αντονι Κουίν”, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση”, δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.
“Εξετάσαμε την κατάσταση και ζητήσαμε από τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας και της ΚΥΔ να πραγματοποιήσουν αυτοψία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην έχουμε ξανά το ίδιο φαινόμενο. Πιστεύω πως άμεσα θα έχουμε τα συμπεράσματα των ειδικών. Θα κάνουμε ό,τι μας πουν. Δεν αποκλείεται να κλείσουμε τμήμα της παραλίας ή να γίνουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως δεν έχει εμποδιστεί η πρόσβαση στην παραλία.
“Κατά την επίσκεψή μου είδα πως από την κατολίσθηση δεν εμποδίστηκε η πρόσβαση στην παραλία. Αν υπάρχει επικινδυνότητα θα μας το αναφέρουν οι ειδικοί. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα αποτέλεσματα των ελέγχων και θα μπορούμε να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Στην παρακάτω φωτογραφία η παραλία Αντονι Κουίν πριν σημειωθεί η κατολίσθηση, τραβηγμένη επίσης από την πλαγιά του Προφήτη Ηλία. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...